Chişinăuienii sunt invitaţi să se înscrie într-un proiect de colectare separată a deşeurilor reciclabile
Sursa foto:Foto simbol: energynomics.ro Vizualizari:

Chişinăuienii sunt invitaţi să se înscrie într-un proiect de colectare separată a deşeurilor reciclabile

Gunoiul pe care îl aruncăm la tomberon se întoarce la noi prin apa pe care o bem, solul de unde ne alimentăm, aerul pe care îl respirăm. Pentru a reduce cantitatea de deşeuri produsă, locuitorii Chişinăului sunt îndemnaţi să se înscrie într-un  proiect-cercetare în domeniul managementului deşeurilor din oraşul Chişinău. Participanţii vor colecta separat deşeurile reciclabile în scop ştiinţific.

Cei care îşi doresc să se implice în proiectul-cercetare „Instigare la reciclare”, trebuie să ţină cont de următorii paşi:

1. Să se înregistreze online până pe 31 martie, ora 23.59:  https://goo.gl/forms/Po5pMdBU77VgerPW2;

2. Să participe la o instruire despre colectarea separată a deşeurilor printr-o vizită la staţia de sortare ABS Recycling;

3. Să se implice timp de patru săptămâni în colectarea separată a hârtiei, plasticului, metalului şi a sticlei, chiar la ei acasă;

4. Participanţii vor anunţa echipa „Instigare la participare” de câte ori au dus gunoiul menajer la tomberon.

Activitatea participanţilor va contribui la:

Realizarea unui experiment de colectare separată, al cărui scop este să arate cu cât poate fi micşorată cantitatea deşeurilor care ajunge la gunoiştea din Ţânţăreni, dacă chişinăuienii vor colecta deşeurile separat.

Informarea celorlalţi locuitori ai Chişinăului, dar şi a întregii Republici Moldova despre o metodă alternativă de gestionare a deşeurilor.

Pentru mai multe detalii, doritorii sunt îndemnaţi să contacteze echipa „Instigare la Reciclare” pe adresa de e-mail: instigarelareciclare@gmail.com sau la numărul de telefon: 060296296.

Proiectul „Instigare la reciclare” a fost lansat miercuri, 20 martie 2019,  şi este realizat în cadrul programului „Instigare la Democraţie”, organizat de către Centrul de Politici şi Reforme şi finanţat de către Ambasada Marii Britanii la Chişinău, în parteneriat cu „Hai, Moldova!” şi EcoVisio.

Lansarea proiectului poate fi găsită pe pagina de Facebook a proiectului Instigare la Reciclare”.

Similare
RECOMANDĂRI